Taste of the Mountain. Visit and tasting at a dairy on the Lago d'Iseo
Starting from 30€Per person
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Overview
"Through this experience you can discover the life of a cheesemaker, from the arrival of the milk to the finished product: our very tasty cheese!
During your visit to the dairy, you will see the process of transforming milk into cheese and its by-products. You will also learn how we produce our Stracchino Bronzone, the winner of several awards, as well as our ricotta, yoghurt and the must-have Formagelle cheese. At the end we will explain the curing process that gives our cheese its perfect taste and texture.
At the end of the tour you will taste our products arranged on an apperitivo cheeseplate accompanied by an excellent glass of Franciacorta."
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Our partner
1 experiencesMonti e Laghi Nuova Società Cooperativa Agricola
Important information
Italian
Free cancellation (2 gg)
Duration (2 ore)
School-Friendly
What to expect
Upon arrival, you will be greeted by the cheesemaker who will provide you with appropriate clothing, then guide you through the dairy laboratory. Afterwards you will see the room where the cheese is aged, then finish up your tour with a tasting of our products.
Meeting place
Località Seradello, 4, 24060 Vigolo BG
Reservation policy
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Where
Località Seradello, 4, 24060 Vigolo BG
Reviews
Cinzia Gamba
Il luogo è incantevole. Un caseificio immerso nel verde e con gli armenti liberi di pascolare nei prati vicini. La storia di Giambattista è molto interessante e ci ha illustrato ogni vicenda della storia del caseificio e ogni passo della lavorazione dei formaggi. Anche gli assaggi sono stati buonissimi, per cui torneremo regolarmente a rifornirci di formaggi e yogurt. Consigliato!
Giulia Spera
Bellissima esperienza, Giambattista è stato gentilissimo e la storia della latteria è molto interessante. L’aperitivo è stato veramente ottimo e preparato con cura, abbiamo passato un pomeriggio molto piacevole!
Dania Soliman
Ottima!